За нас
Кои сме ние

Макител е членка на Trafitalia Group и е основана во 2006 со цел да го снабдува интернационалниот пазар со трансформатори. Холдингот се состои од три компании од кои две се лоцираниво Италија а едната во Македонија.

На крајот на 2006 година Trafitalias.r.l. го основа Макител ДООЕЛ, Македонска компанија лоцирана во Ново Село во близина на Охрид, Р.Македонија.

Производствената линија на Макител се состои од дистрибутивни трансформатори од 50 kVA до 12,5 MVA , печни трансформатори, пригушници и трансформатори за заземјување на неутрална точка. Во пролетта 2010, Макител е сертифицирана од стандардот ISO 9001:2008.

Постојниот погон на фабриката има производствен капацитет од околу 400 трансформатори месечно. Со создавањето на Макител Дооел иинвестицијата од 5.000.000 €, Trafitaliaе решена да постане водечки производител и снабдувач на квалитетни трансформатори со конкурентна цена. Со својот нов производствен систем во Македонија и подобрувањата во Trafelec, Trafitalia Group верува дека е во состојба да им обезбеди подобри производи и услуги на своите сегашни и идни клиенти.

Што правиме ние

Производствената линија на Макител се состои од дистрибутивни трансформатори од 50 kVA до 12,5 MVA , печни трансформатори, пригушници и трансформатори за заземјување на неутрална точка.

Во пролетта 2010, Макител е сертифицирана од стандардот ISO 9001:2008. Постојниот погон на фабриката има производствен капацитет од околу 400 трансформатори месечно.